Технологија на апсорпција на литиум бромид

Краток опис:

Шуанглианг има повеќе од 30.000 заштеда на енергија и опрема за заштита на животната средина во стабилно работење низ целиот свет, дистрибуирана во различни области како трговија, јавни установи, индустрија, а производите се извезуваат во повеќе од 100 земји и региони низ целиот свет.


Детали за производот

Ознаки на производот

Технологија на апсорпција на литиум бромид
Скоро 40-годишно искуство во R&D и производство на опрема за заштеда на енергија
R & R опрема за ладење / топлинска пумпа од големи размери и база за производство
Учесник во формулирањето на кинескиот национален стандард за апсорпција на чилерот за литиум бромид / топлинска пумпа
Висока затегнатост на воздухот и водечки во индустријата COP

Шуанглианг има повеќе од 30 000 опрема за заштеда на енергија и заштита на животната средина во стабилно работење ширум светот, дистрибуирана во различни области како што се трговија, јавни установи, индустрија и производите се извезуваат на повеќе од 100 земји и региони низ целиот свет.

image1

 

Карактеристики на производот
Користена е водечка технологија за да се обезбеди
 супериорна изведба на чилерот

1     Две пумпи и без прскалки за прскање
Аранжман лево-средно-десно: абсорбер-испарувач-апсорбер;
Апсорбери со плочки што капеле наместо прскалки за прскање;
Избегнувајте намалување на капацитетот за ладење;
Продолжете го работниот век на чилерот.

image2

2     Дистрибуција на ладилното средство со капе плочи во испарувачот
Ефикасно искористување на областа за пренос на топлина;
Намалете ја дебелината на течниот филм;
Подобрување на оперативната ефикасност;
Намалете ја потрошувачката на енергија на пумпата за ладење.
3     Цевки со висок квалитет и оптимизирано уредување на протокот во испарувачот
Обезбедете рамномерна дистрибуција на ефектот на пренос на топлина;
Подобрување на ефикасноста на пренос на топлина.
4     Технологија за пренос на топлина
Обезбедете побезбедна работа и продолжување на животниот циклус;
Поголема ефикасност на пренос на топлина од 93,5%.
5     Технологија против замрзнување
Цевките за испарувачи се заштитени од замрзнување. Се реализира со собирање на ладилната вода од кондензаторот на долната комора на испарувачот, а потоа се пумпа до плочите што капе. Така, процесот на капење на ладилното средство веднаш ќе се запре доколку пумпата за ладење се исклучи.
6     Сериски проток на решение
Ослободени од кристализација и намалување на корозијата;
Подобрете ја сигурноста и реализирајте прецизна контрола на чилерот.

image3

7     Систем за чистење на гас без кондензација
Влезови на воздухот за уред за прочистување распоредени во внатрешноста на единицата за да се обезбедат оптимални перформанси на вшмукување на воздухот.
8     Систем за автоматско испуштање на гас што не се кондензира
Контролирајте го стартувањето и исклучувањето на електромагнетниот вентил кој се активира со поставките за висок притисок и низок притисок на цилиндарот за автоматско прочистување, со што се реализира автоматско вклучување / запирање на вакуумска пумпа и празнење на гас.
9     SL далечински управувач
Системот за далечинско следење на SL е изграден врз основа на внатрешни сервери Shuangliang, а корисниците можат лесно да ја посетуваат веб-страницата со соодветна регистрирана сметка и лозинка за да ги разгледаат информациите за чилерот.
Функции: собирање податоци, наб monitoringудување преку Интернет, складирање и управување со податоци, анализа на податоци и експертска дијагноза, рано предупредување за грешки и известување за аларм.

Сите овие патентирани и напредни технологии ја прават работата поефикасна, посигурна и полесна.


  • Претходно:
  • Следно: